Bootcamp in de Winter

img_4462

Het word ineens wel heel erg koud en het is al vroeg donker, de winter staat nu echt voor de deur. Vaak is het dan moeilijk om gemotiveerd te blijven en om lekker buiten te gaan sporten. Je zit met dat koude weer gewoon liever thuis op de bank. Maar je zou er nog veel meer van kunnen genieten als je toch lekker blijft sporten, in de buitenlucht!

Toch snap ik dat het moeilijk is om de stap naar buiten te zetten daarom hier wat tips en motivatie om je van de bank af te krijgen!

  1. Kleed je lekker warm aan, maar natuurlijk niet te warm want tijdens het sporten krijg je het natuurlijk ook warm.
  2. na een uurtje Bootcamp kun je ook wel genieten van die paar pepernoten!
  3. Volgens een onderzoek gepubliceerd in Environmental Science and Technology geeft buiten sporten meer energie en het ademen van buitenlucht kan voor een euforisch gevoel zorgen, met dank aan de feel-good endorfines die vrijkomen in je lichaam.
  4. Buiten sporten vermindert stress, en het verbeterd je concentratie vermogen. De volgende dag sta je dus weer fris op je werk en kun je er weer tegenaan!
  5. Er word wel eens gezegd dat sporten in de buitenlucht een verkoudheid tegen kan gaan, daarnaast is gebleken dat regelmatig actief zijn in de koude buitenlucht een uitstekend medicijn is tegen een winterdepressie.
  6. De beloning als je uit gesport bent is extra groot. Onder een dekentje met hete thee en overal kaarsjes om je heen rust je met nagloeiende wangen uit van je Bootcamp training. Wat voelt er nou nog beter dan dat…

En.. heb je al zin om naar buiten te gaan om aan je conditie te werken? Trek die winter kleding uit de kast en kom met ons mee trainen op maandag avond en/of zaterdag ochtend!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.